March 30, 2016

my wishlist dah tercapai

assalamualaikum
alhamdulillah syukur
segala puji bagi Allah
wishlist aku tercapai
nk menngis aku tau
aku xmintak apa lagi dah buat masa skrg ni
tapi kalau laki aku nk bg aku on ja
hahahhaha
aku rasa mcm nk dok depan oven ngn mixer aku tu
xmo masak xmo mandi
sadis gila weiiii



semua ni utk BY Mini Oven
skrg ni aku gila barang bakery
ada j nk beli tiap bulan
korang doakan aku murah rezeki ye
next plan aku nk buat BROWNIES
ngn PAVLOVA
xtau jadi ke x
nnti kita try test ye
tu j la
aku blah dulu
nk buat chessetart
sapa nk order wassap 0176695657
area sg besar, sabak bernam, tanjung karang dan kuala selangor..

March 11, 2016

~wishlist~

assalamualaikum
aku pun ada gak wishlist
bukan benda mahai pun aku nk..
aku nk kembangkan biz aku..
ye la oven yg aku ada skrg ni...
comey sngt.. huhuhu..
19L je..
skali bakar shell dapat 20pcs je..
lmbt..
so ni wishlist aku..
OVEN dan MIXER.. .
bukan industry punya..
industry punya mahai..
hat yg aku nk muat 2kg tpung..
okla tu kan..
hehhehehhe...
aku xmo mintak lain..
skrg aku nk mintak oven baru je..
lagi besar..
xdpt 100L..
dapat 45L or 55L pun ok dah...
in shaa allah hjung bulan ni kalau ada rezeki..
doakan aku..
lagi satu..
nama utk aku taruk kat sticker..
xdek lagi..
tu j la nk cerita..hehehe

January 30, 2016

Warna Lipstick Sesuai untuk Natural Make Up

Warna Lipstick Sesuai untuk Natural Make Up

Assalamualaikum semua..
nak cerita skit... skrg ni kalau korang tgok ramai yg suka Natural Make Up...  termasuk aku...  skrg ramai yg suka benda simple...  easy touch and go.. hehehe
aku nk tunjuk kat korang warna -  warna lipstik yang sesuai utk Natural Make Up..  😀😀😀😀


Sejak akhir-akhir ini, semakin ramai wanita yang menggemari teknik solekan natural atau natural make up technique yang lebih minimal dan ‘fresh’. Sehinggakan teknik solekan ini juga sering menjadi pilihan para pengantin di hari perkahwinan mereka. Berbeza dengan situasi dahulu yang rata-rata wanita mengenakan solekan yang tebal terutama sekali ketika majlis-majlis istimewa seperti perkahwinan atau jamuan makan malam. Peningkatan popularity natural make up ini menandakan bahawa solekan tebal sudah tidak relevan lagi dan membuktikan wanita kini lebih berkeyakinan.
 Basically, teknik natural make up ini tidak terlalu mengubah wajah seseorang itu tetapi hanya membantu untuk menjadikan rupa paras kelihatan lebih berseri. Oleh kerana itu, penggunaan barangan solek seperti warna blusher, eyeshadow dan lipstick juga biasanya dipilih daripada tona warna lembut atau soft tone seperti earth colours dan pastel colours. So berbalik kepada tajuk entri, tahukah anda apakah
warna lipstick natural  yang paling sesuai dipakai untuk teknik solekan ini?



Pertama sekali adalah lipstick berwarna pink matte atau light pink. Ia sesuai dipakai oleh wanita yang mempunyai tona kulit yang cerah.


Bagi wanita yang berkulit sedikit gelap pula, anda  boleh mengenakan lipstick berwarna nude atau beige seperti berikut untuk penampilan yang natural.





Dan bagi pemilik kulit yang sawo matang, pakailah lipstick berwarna light peach seperti berikut untuk mendapatkan kontra warna yang sepadan.

ok korang dah tau bukan.. so lepas boleh dah korang nk beli Lipstik yg sesuai ngn kulit korang..  jgn korang beli colour yang xsesuai ngn korang..  lain plak jadinnya..
ilmu utk aku ilmu utk korang jugak...
ok la tu j la coretan aku utk hari ni..  ok guyss see u soon..  😊😀

January 28, 2016

assalamualaikum

lama tidak ketemu ya..
hahahhaha...
bz la..
sngat2 bz..
my biz baru nk up..
biz apa???
biz makanan pulak..
produk pun jual jugak..
tapi skrg lebih kepada makanan la..
jual offline..
xberani nk pos..
apa ak jual...
cheesetart, puding srotttt dan tiramisu..
buat masa ni 3 tu j la..
esok lusa akan ada lagi..
coming soon..
aku menyahut seruan pm..
katanya suruh buat 2 kerja kan..
skrg ni aku buat mcm2 kerja..
larat ngn xlarat je la..




puding srottt xdok gmbor plak...
ni j la nk cita..
nnti ada produk lain kami bgtau na..
oh ye..
aku bleh cod sekitar sg besar, sabak bernam, kuala selangor..

December 3, 2015

assalamualaikum

lama nya aku tak menulis..
lama aku xbersiaran..
kata ko..
hahhaha..
aku sekarang buat biz kecil kecilan..
ala buat cheesetart..





sapa2 nk order meh order..
area sg besar, sabak bernam, sekinchan dan kuala selangor boleh cod..
pos???
aku xberani la..
takut jadi hapa ntah nnti..
payah..

oh ye lagi satu..
bnyk produk yg akan menyusul like creampuff, brownies, dan fruit tart..
in shaa allah..

nak order..
wassap 0176695657 @ 0132820124 (ika)

posted from Bloggeroid

October 20, 2015

my new baby

assalamualaikum
ehem ehem
korang ingat apa
aku pregnant lagi ye..
takde la
ni aku punya #dadihsrottt
nk serius buat benda ni
semoga dipermudahkan



nak order wassap 0176695657 atau pam aku kat fb
shafiqah napiah
@colourfullgarage ig aku
daaa tu je nk cita..

posted from Bloggeroid

October 6, 2015

kronologi bersalin anak ke 2 ~Aisyah Mahirah Adilah~

assalamualaikum..
tarik nafas..
turun nafas..
fuhhhh..
pengalaman yg mmg xkan aku lupakan smpai bila-bila..
serius..
btul la kata org..
setiap anak pengalaman bersalin berbeza-beza..
memang btul weiii..
anak first dulu si abg..
air ketuban aku leaking..
so sehari semalam xrasa sakit..
dah kuar darah baru la rasa sakit..
bila anak kedua si adik..
kuar darah..
ya allah sakit nya xterkata..
nak berjalan pun mengigil2..
huhuhu..
bila fikir balik rasa mcm cukup la 2 je anak aku..
lagpun dah dpt sepasang..
tapiiii kalau dah ada rezeki nya xkan aku nk tolak..
kalau boleh nk jarakkan..
insya allah lagi 5 tahun..
amboiii blum habis pantang dah fikir nk ngandung lagi ye...
hahahaha..
ok la mai la nk cita skit..
aku bersalin 25.4.2015..
pkul 10.12 malam lebih kurang la..
xtgok jam pun..

24.4.2015 (malam)
start malam tu aku dah rasa sakit2 pinggang dah..
tapi aku abaikan sebab tak kuat pun sakit nya..
still bleh tido lagi..
tapi tido xnyenyak pun..
setiap 1jam aku terjaga..
sakit..
aku kejutkan laki aku..
aku gtau dah sakit2 pinggang..
laki aku trus xbleh tido..

25.4.2015
subuh dalam pkul 2 aku terjaga..
sbb rasa mcm nk membuang..
g la toilet..
aku nmpk darah dah kat spentot aku..
siap senyum2 lagi..
ok nk bersalin dah..
syukur dah keluat tanda..
pinggang sakit..
kerap jgk la..
aku kemas umah dulu..
basuh pinggan..
buang sampah..
pkul 3 pagi kemas umah..
korang rasa..
org lain ngorok lagi..
aku xbleh tido..
sbb sakit..huhuhu..
dah siap kemas apa semua..
aku tggu azan subuh..
aku tpon mak aku dulu..
nk letak ank aku..
dalam pkul 6.00 pagi aku gerak g umah mak aku..
umah mak aku ngn hosp dekat je..
dalam 20 minit smpai..
duk kat umah mak aku dulu..
rilek2.. gelak2..mnum2..
tapi aku xlalu mnum pun..
aku fikir bila smpai hosp biar la dah 7cm..
hahahahha...
aku g hosp pkul 8.00 pagi..
rupanya2 bila smpai hosp baru 1cm..
hambikkk..
dok la ko kat ward..
masa nk g hosp nk nngis dah..
sbb mana aku pernah berpisah ngn anak aku..
mak aihhh sedih gila..
aku doa bnyk2 semoga urusan aku dipermudahkan..
cepat bersalin cepat boleh balik..
alhamdulillah semuanya Allah permudahkan..
smpai hosp tukar baju apa semua buat ctg..
ada contraction tapi xkerap la..
selang 2 jam selang 1 jam gitu..
dah lepas buat ctg apa semua..
dok la melangut atas katil..
makan tgh hari..
pastu makan ptg..
aku xmakan pun..
huhuhu..
sbb bila makan ptg smpai..
contraction aku makin kuat..
bila cek baru 2cm..
dia suruh aku dok kt katil..
blum lagi nk bersalin..
tapi sakit makin kuat..
sakit nya xtau la aku nk ckp..
smpai mengigil2 aku tahan sakit..
darah kuar bnyk gak..
huwaaaa...
bila kurang contration aku pun baring..
maghrib dalam pkul 7 aku rasa mcm ada bunyi pop..
aku ingat aku terkencing rupanya air ketuban pecah..
so aku pun g la cita kat sini..
so kena seluk lagi..
bukaan dah 4cm..
so depa suruh aku dok kat Labour Room..
LR sini special...
no room only lngsir sahaja..
serius aku pun terkejut..
aku siap tnya mana bilik nya..
nurse jawab xde bilik..
kami tutup pakai langsir..
ok la xpe la..
contraction makin kuat..
dalam pkul 9 nurse tnya nk panggil husb..
aku jawab xpayah la nurse aku xtahan dah sakit..
padahal husb aku dah tggu lama dah..
nk buat mcm mana xtahan woo..
pkul 9.30 pushh..
baby sngkut kat dahi..
dah keluar kepala baby sangkut kat bahu plak..
ya allah awat la susah sngt ni aku ckp..
7 org nurse tolong aku keluarkan baby..
aku nk push pun xlarat sngt..
demi anak aku push sehabis boleh..
smpai xde tenaga dah..
aku rasa kalau aku kat hosp besar dah kena czer dah aku..
tepak pkul 10 baby selamat keluar..
allahuakbar syukur..
dah jahit apa semua..
baby pun dah mandi...
pkul 11 aku dok kat katil dah..
jumpa husb bg uri..
nk bg baby susu plak aku diduga skli lagi..
susu xkeluar..
tu aku cerita lain kali la..




fresh lagi tau masa ni..
3.65kg
baby girl..

posted from Bloggeroid