March 30, 2016

my wishlist dah tercapai

assalamualaikum
alhamdulillah syukur
segala puji bagi Allah
wishlist aku tercapai
nk menngis aku tau
aku xmintak apa lagi dah buat masa skrg ni
tapi kalau laki aku nk bg aku on ja
hahahhaha
aku rasa mcm nk dok depan oven ngn mixer aku tu
xmo masak xmo mandi
sadis gila weiiii



semua ni utk BY Mini Oven
skrg ni aku gila barang bakery
ada j nk beli tiap bulan
korang doakan aku murah rezeki ye
next plan aku nk buat BROWNIES
ngn PAVLOVA
xtau jadi ke x
nnti kita try test ye
tu j la
aku blah dulu
nk buat chessetart
sapa nk order wassap 0176695657
area sg besar, sabak bernam, tanjung karang dan kuala selangor..

March 11, 2016

~wishlist~

assalamualaikum
aku pun ada gak wishlist
bukan benda mahai pun aku nk..
aku nk kembangkan biz aku..
ye la oven yg aku ada skrg ni...
comey sngt.. huhuhu..
19L je..
skali bakar shell dapat 20pcs je..
lmbt..
so ni wishlist aku..
OVEN dan MIXER.. .
bukan industry punya..
industry punya mahai..
hat yg aku nk muat 2kg tpung..
okla tu kan..
hehhehehhe...
aku xmo mintak lain..
skrg aku nk mintak oven baru je..
lagi besar..
xdpt 100L..
dapat 45L or 55L pun ok dah...
in shaa allah hjung bulan ni kalau ada rezeki..
doakan aku..
lagi satu..
nama utk aku taruk kat sticker..
xdek lagi..
tu j la nk cerita..hehehe

January 30, 2016

Warna Lipstick Sesuai untuk Natural Make Up

Warna Lipstick Sesuai untuk Natural Make Up

Assalamualaikum semua..
nak cerita skit... skrg ni kalau korang tgok ramai yg suka Natural Make Up...  termasuk aku...  skrg ramai yg suka benda simple...  easy touch and go.. hehehe
aku nk tunjuk kat korang warna -  warna lipstik yang sesuai utk Natural Make Up..  😀😀😀😀


Sejak akhir-akhir ini, semakin ramai wanita yang menggemari teknik solekan natural atau natural make up technique yang lebih minimal dan ‘fresh’. Sehinggakan teknik solekan ini juga sering menjadi pilihan para pengantin di hari perkahwinan mereka. Berbeza dengan situasi dahulu yang rata-rata wanita mengenakan solekan yang tebal terutama sekali ketika majlis-majlis istimewa seperti perkahwinan atau jamuan makan malam. Peningkatan popularity natural make up ini menandakan bahawa solekan tebal sudah tidak relevan lagi dan membuktikan wanita kini lebih berkeyakinan.
 Basically, teknik natural make up ini tidak terlalu mengubah wajah seseorang itu tetapi hanya membantu untuk menjadikan rupa paras kelihatan lebih berseri. Oleh kerana itu, penggunaan barangan solek seperti warna blusher, eyeshadow dan lipstick juga biasanya dipilih daripada tona warna lembut atau soft tone seperti earth colours dan pastel colours. So berbalik kepada tajuk entri, tahukah anda apakah
warna lipstick natural  yang paling sesuai dipakai untuk teknik solekan ini?



Pertama sekali adalah lipstick berwarna pink matte atau light pink. Ia sesuai dipakai oleh wanita yang mempunyai tona kulit yang cerah.


Bagi wanita yang berkulit sedikit gelap pula, anda  boleh mengenakan lipstick berwarna nude atau beige seperti berikut untuk penampilan yang natural.





Dan bagi pemilik kulit yang sawo matang, pakailah lipstick berwarna light peach seperti berikut untuk mendapatkan kontra warna yang sepadan.

ok korang dah tau bukan.. so lepas boleh dah korang nk beli Lipstik yg sesuai ngn kulit korang..  jgn korang beli colour yang xsesuai ngn korang..  lain plak jadinnya..
ilmu utk aku ilmu utk korang jugak...
ok la tu j la coretan aku utk hari ni..  ok guyss see u soon..  😊😀

January 28, 2016

assalamualaikum

lama tidak ketemu ya..
hahahhaha...
bz la..
sngat2 bz..
my biz baru nk up..
biz apa???
biz makanan pulak..
produk pun jual jugak..
tapi skrg lebih kepada makanan la..
jual offline..
xberani nk pos..
apa ak jual...
cheesetart, puding srotttt dan tiramisu..
buat masa ni 3 tu j la..
esok lusa akan ada lagi..
coming soon..
aku menyahut seruan pm..
katanya suruh buat 2 kerja kan..
skrg ni aku buat mcm2 kerja..
larat ngn xlarat je la..




puding srottt xdok gmbor plak...
ni j la nk cita..
nnti ada produk lain kami bgtau na..
oh ye..
aku bleh cod sekitar sg besar, sabak bernam, kuala selangor..